Jippie

Jippie

Länkar

Min uppfödare - Pumi L8

Första besöket hos valparna!

JippiePosted by Ewa 2009-02-26 13:08:53

Söndagen den 22 februari träffades vi första gången lilla Jippie och jag. Vem av de tre brudarna det blir, lilla rosa, vit eller cerice det vet vi inte ännu, men innan påsk har vi tagit ett beslut och fram till dess får det vara tre små svarta pumitöser som dekorerar Jippies blogg. Svarta är de idag men snart kommer de att ändra färg till att bli ljust gråa som sin mor och far - det säger L8 som har järnkoll på alla små detaljer.

Här kommer i alla fall tre bilder på 7 dagar unga pumitöser. Ännu så länge är de formade som små flodhästar, tjocka o runda kroppar med korta förhållandevis spinkiga lussekattsstadiga ben. Men det blir snart ändring på det för utvecklingen av en valp går rasande fort!

Mamma Anka (uttalas Ångko) och pappa Mysco är båda ljustgråa och ungefär lika stora vilket gör att valparna troligen får deras ljusa gråa färg och jag hoppas - samma storlek eller något mindre än mor o far. Storleken är faktiskt viktig i detta fall, vill ha en medium hund i agilitysammanhanget för det är elakt att hamna i largeklassen med några millimeter på fel sida linjalen. Färgen däremot spelar mindre roll.

Att valparna kommer att bli trevliga är jag övertygad om, jag har det största förtroendet för L8 och känner Anka väl samt har träffat pappa Mysco en gång och känner att det kommer bli kalasbra! Valpen håller redan på att utbildas i dammsugning - kalas!

Här ligger mamma Anka med några av sina valpar, de tre överst i bild är flickorna i kullen, Vit har kört över Rosa och Cerice för att få mat. De tre brorsorna är med på bilden också, hela Blå och Mörkgul men bara pyttepyttelite av broder Orange.

Pappa Mysco jobbar på operantkursen han var med på i januari 2009, det var via JyckeFix o Ninnie Lindvall som vi träffades lite - visst påminner han o Anka om varandra!