Kennel Chankazz

Kennel Chankazz

Kennel Chankazz

Sedan januari 2013 är jag en del i Lotta Arnes Kennel Chankazz. Detta är en blogg som enbart ska ses som ett komplement till L8s kennelsida http://www.pumil8.se/

Jippie är parad

Senaste nytt!Posted by Ewa 09 Feb, 2013 18:27:47

Oj vilken vecka det varit!

Det har pendlat mellan hopp och förtvivlan och det är med väldigt blandade känslor jag äntligen kan skriva att Jippie är parad.

Vi har försökt få till en parning med vår utvalde prins men det lyckades inte. Det var ett scenario jag inte ens tänkt – att parningen inte skulle bli av. De tycker massor om varandra men får bara inte till det. Han är en väldigt fin pojk o jag älskar den hunden så det är sorg att det inte fungerade. Men ibland blir det inte som man vill o det är bara att böja sig.

Vi satte oss ned o klurade Lotta o jag, ska vi lägga ner för denna gång eller ska vi tänka om o försöka få fatt i en åtminstone nästan lika fin o bra hane. Vid den tidpunkten vi bestämde oss för prinsen fanns inte den hanen som vi nu tittade på att tillgå. Han är en ungersk export till USA som just nu är o gästar Sverige. En jättefin lagom stor och frisk hane som har bra linjer bakåt jämfört med Jippies.

Sagt o gjort vi hörde oss för med den uppfödare han bor hos just nu o fick ett positivt svar. Vi pratade o klurade, var det för sent i löpet? Var det för långt att åka i vinterväglaget? Var det kanske rent av dumt? Vad ska prinsens husse o matte tycka, tänka och säga? Vånda är bara förnamnet. Men valet var inga valpar eller göra ett annat o nytt försök o valpar vill vi ju ha så… Vi gav hundarna till på torsdag morgon att få till en parning – vilket de inte fick.

Väl framme, 35 mil senare, 5 timmar efter att jag startade här hemma, åkt till mor o far o bytt till deras bil, hämtat Lotta o åkt alla milen, gick vi in fyllda av förväntan. Amerikanen var måttligt intresserad av den där gråa som stod där o vevade med bakpartiet o gick sen ifrån. Hade vi åkt i onödan? Skit också! Sen gick det några minuter sen var det klart. Bara sådär. Bergodalbana – verkligen!

Här är dom, Cseresznyeskerti Cs-alfa ügyes och Chankazz Bring it on Jippie.
Eller som vi till vardags säger Tango o Jippie.

Nu sitter jag o tittar på Jippie o hoppas att, o undrar om det tog sig. De får inte någon mer chans att para sig pga avståndet o tiden i hennes löp o det är bara att hoppas att det var perfekt läge.  • Comments(2)//chankazz.jyckefix.se/#post3